Zonnepanelen op een schuin dak

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Begin met besparen op uw energierekening door de installatie van zonnepanelen.

Bij J.H Installaties & Keuringen hebben wij brede kennis en ervaring. Wij zijn werkzaam in de particuliere en de zakelijke markt.  Voor elk dak vinden wij een passende installatie. De techniek staat nooit stil, vraag daarom een vrijblijvende offerte aan opgesteld door een expert. 

Gelijk advies van een zonnepanelen expert?

Vul dan het contact formulier in. 

Eerst nog meer informatie? lees dan hier onder verder.

Schuin dak installaties

Zonnepanelen op een schuin dak, zijn meestal daken met dakpannen. Hierbij maken wij gebruik van een aluminium onder constructie. Eerst monteren wij speciale dakhaken. Deze worden bevestigd om de panlatten. Hierdoor zit de constructie stevig vast. Vervolgens wordt er een aluminium rails bevestigd aan de dakhaken. Deze combinatie vormt een stevige onder constructie voor uw zonnepanelen.

onder constructie zonnepanelen

Portrait of landscape

De zonnepanelen kunnen op twee manieren worden geplaatst: portrait of landscape. Hierbij is portrait verticaal en landscape horizontaal. Welke keuze wij maken, hangt meestal af van de ruimte op het dak. Een andere reden kan zijn het uiterlijk. 

Portrait opstelling

Bij een oost- west opstelling, liggen de zonnepanelen zowel richt het oosten als het westen. Het grootste voordeel hiervan is dat je meer zonnepanelen kwijt kan op het beschikbare oppervlak. Bij een oost- west opstelling blijft de hellingshoek relatief klein, ongeveer 12 graden. Het voordeel hiervan is dat ze zolang mogelijk zon vangen. Een ander voordeel is dat deze opstelling weinig wind belasting heeft. Hierdoor is een stuk minder ballast nodig.

Landscape opstelling

Bij een Landscape opstelling, liggen de zonnepanelen horizontaal. Hierbij is de lange zijde onder.

gecombineerde opstelling

Het kan ook zijn dat de panelen zowel portrait als landscape worden geplaatst. Meestal is beperkte ruimte hiervan de reden. Een andere reden zijn obstakels zoals een dakraam. Zo benutten wij uw dak optimaal en heeft u de hoogste opbrengst.

Portfolio schuin dak

Sociale media

Volgt u ons al op sociale media? zo bent u altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. u kunt ons volgen door op de onderstaande pictogrammen te klikken

Nog een vraag?

Heeft u nog een andere vraag of bent u geïnteresseerd in zonnepanelen? neem dan contact met ons op. Ga hier voor naar contactpagina.

Extra informatie