Zonnepanelen op een plat dak

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Begin met besparen op uw energierekening door de installatie van zonnepanelen.

Bij J.H Installaties & Keuringen hebben wij brede kennis en ervaring. Wij zijn werkzaam in de particuliere en de zakelijke markt.  Voor elk dak vinden wij een passende installatie. De techniek staat nooit stil, vraag daarom een vrijblijvende offerte aan opgesteld door een expert. 

Gelijk advies van een zonnepanelen expert?

Vul dan het contact formulier in. 

Eerst nog meer informatie? lees dan hier onder verder.

Plat dak installaties

Het grootste verschil tussen een installatie op een plat dak en op een schuin dak, is de onder constructie. Op een schuin dak zijn de zonnepanelen gekoppeld aan het dak systeem. Dit gebeurd met haken die aan de panlatten vastzitten. Bij een plat dak liggen de zonnepanelen los op aluminium onder constructie. Om er voor te zorgen dat uw zonnepanelen niet weg waaien wordt er gebruik gemaakt van ballast. Om het juiste aantal ballast te berekenen, maken wij gebruik van goedgekeurde richtlijnen. Hiermee houden we rekening met het aantal panelen, de manier van plaatsing maar ook het gebied. Zo is er bij een installatie aan zee veel meer ballast nodig dan bijvoorbeeld in de bebouwde kom. Een groot voordeel aan een plat dak is, dat u zelf de oriëntatie tegen over de zon bepaald. Zo kunt de panelen volledig op het zuiden leggen, of richting het oosten en westen. De grootste factor wat hierin meespeelt is de ruimte. 

Hier onder laten we verschillende installaties zien:

Oost- west opstelling

Bij een oost- west opstelling, liggen de zonnepanelen zowel richt het oosten als het westen. Het grootste voordeel hiervan is dat je meer zonnepanelen kwijt kan op het beschikbare oppervlak. Bij een oost- west opstelling blijft de hellingshoek relatief klein, ongeveer 12 graden. Het voordeel hiervan is dat ze zolang mogelijk zon vangen. Een ander voordeel is dat deze opstelling weinig wind belasting heeft. Hierdoor is een stuk minder ballast nodig.

Zonnepanelen op het zuiden

Bij een opstelling op het zuiden is de opbrengst het hoogst. De zonnepanelen krijgen namelijk de meeste en de sterkste zon uren. Dit systeem wordt mooi afgewerkt met windkappen. Dit zorgt ervoor dat er zo min mogelijk belasting van de wind is. Ondanks die windkappen is ballast nog steeds noodzakelijk.

Dakdoorvoer

Wanneer de omvormer op de verdieping onder het platte dak wordt geplaatst, maken wij gebruik van een dak doorvoer. Hierdoor worden kabels netjes naar binnen gebracht. Een andere methode is dat we een kabeltraject via geval maken. Dit wordt netjes afgewerkt met behulp van pvc.

Gemakkelijk schoon te maken

Aller eerst is het verstandig om te kijken of u de zonnepanelen zelf kunt schoonmaken of dat u dit beter kan uitbesteden. Hierin is persoonlijke veiligheid de belangrijkste factor. 

Platte daken zijn meestal goed begaanbaar. Hierdoor kunt u makkelijk bij uw zonnepanelen installatie komen. Het voordeel hiervan is dat u makkelijk zelf de panelen kan schoon houden. Zo blijft uw opbrengst optimaal.

Belangrijk: Gebruik absoluut geen schoonmaak middel of een schurende borstel. Dit kan de vuilafstotende laag aantasten. Hierdoor blijft er sneller en meer vuil op de zonnepanelen liggen en neemt de opbrengst af.

Gebruik bij voorkeur osmose water. hiermee voorkomt u kalk aanslag.

 

Portfolio plat dak

Sociale media

Volgt u ons al op sociale media? zo bent u altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. u kunt ons volgen door op de onderstaande pictogrammen te klikken

Nog een vraag?

Heeft u nog een andere vraag of bent u geïnteresseerd in zonnepanelen? neem dan contact met ons op. Ga hier voor naar contactpagina.

Extra informatie