Zonnepanelen op een huurwoning

Ook wanneer u in huurwoning woont, kunt u zonnepanelen laten plaatsen. Dit dient u wel in overleg met de verhuurder te regelen.  Hierin zijn meerdere mogelijkheden. Zo kan u de eigenaar worden van de zonnepanelen of de verhuurder. Woont u in een sociale huurwoning van een woningcoöperatie? In dit geval blijft de woning coöperatie eigenaar van de zonnepanelen en zal dan ook de installatie regelen.

Of u nu zelf de eigenaar van de zonnepanelen wordt of de verhuurder, in beide gevallen dient u goede afspraken te maken. 

Eigendom van de verhuurder

Vaak wanneer de verhuurder de zonnepanelen betaald, krijgt u huursverhoging. De maximale huurprijs van jou woning, wordt bepaald door een puntenstelsel. Dit punten systeem heet het woningwaarderingsstelsel. Door het laten plaatsen van zonnepanelen, krijgt jouw woning een beter energie label. Dit levert weer extra punten op en daarom mag de huur worden verhoogd. Dit mag alleen nadat de huurder en verhuurder een overeenkomst hebben gesloten. Ondanks dat de huur stijgt, gaat jou energierekening omlaag.

Eigenaar van de huurder

U kunt als huurder zelf de zonnepanelen regelen. Hiervoor heb je schriftelijk toestemming nodig van de verhuurder. U betaald dan zelf voor de installatie van de zonnepanelen. Het is verstandig om met de verhuurder vast te leggen, dat de panelen op het dak blijven liggen als u gaat verhuizen. U kunt bijvoorbeeld een restbedrag afspreken die de verhuurder aan u betaald. Of u spreekt af dat de volgende huurder de zonnepanelen overneemt.

Voor de verhuurder

Bent u zelf een verhuurder van woning en zoekt u naar zonnepanelen? Neem dan gelijk contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden. Wij proberen altijd met u mee te denken. Zo bieden wij de mogelijkheid voor een scherper tarief op collectieve inkopen. 

Sociale media

Volgt u ons al op sociale media? zo bent u altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. u kunt ons volgen door op de onderstaande pictogrammen te klikken

Nog een vraag?

Heeft u nog een vraag neem dan contact met ons op. Ga hier voor naar contactpagina.

Extra informatie

bronvermelding:

https://www.milieucentraal.nl/energie-besparen/zonnepanelen/zonnepanelen-op-een-huurhuis